Περιγραφή τεχνικής βελονοθεραπείας

 

Ο ιατρός εφαρμόζοντας τον βελονισμό χρησιμοποιεί λεπτές και διαφορετικού μήκους βελόνες ,από ανοξείδωτο ατσάλι, αποστειρωμένες σε συσκευασία "μιας χρήσης".

Η είσοδος της βελόνας στους ιστούς που περιβάλουν το σημείο βελονισμού ερεθίζει συγκεκριμένους ερεθισματοδέκτες της περιοχής   και κυρίως τις ελεύθερες νευρικές απολήξεις, που είναι υπεύθυνες για τον πόνο.

Έτσι κινητοποιούνται κεντρομόλες νευρικές ώσεις που προχωρούν κατά μήκος των νεύρων, φτάνουν στον νωτιαίο μυελό και από εκεί κατευθύνονται στον εγκέφαλο.

Αυτό έχει σαν συνέπεια την γενικευμένη αντίδραση του οργανισμού η οποία διαπιστώνεται με σημαντικές αλλαγές της βιοχημείας του αίματος. 
Αυξάνεται η έκκριση της φλοιοεπινευρίδιουγόνου ορμόνης (ACTH) της υπόφυσης η οποία με τη σειρά της προκαλεί την έκκριση στεροειδών (κορτιζόνης) από τα επινεφρίδια.

Έτσι εξηγείται η σημαντική αντιφλεγμωνώδης και αντιαλλεργική δράση του βελονισμού, αρκετά δυνατή και ικανή να υποβοηθήσει στον μέγιστο βαθμό την φαρμακευτική αγωγή, αποφεύγοντας τις παρενέργειες της συντηρητικής θεραπείας.


 

 
Για ιατρικό ραντεβού ή δωρεάν προσωπική σας ενημέρωση, απευθύνεσθε στην ιατρό, εργάσιμες ημέρες και ώρες.