Εφαρμογές βελονισμού

 

Ο ιατρός εφαρμόζοντας τον βελονισμό χρησιμοποιεί λεπτές και διαφορετικού μήκους βελόνες ,από ανοξείδωτο ατσάλι, αποστειρωμένες σε συσκευασία "μιας χρήσης".

Αυτή η δυνατότητα του βελονισμού, χρησιμοποιείται για την θεραπεία των αλλεργικών παθήσεων (ρινίτιδα, αλλεργικό άσθμα, δερματίτιδα κτλ.) ρευματικών παθήσεων (σπονδιλοαρθρίτιδα, αυχεναλγία, θωρακαλγία, οσφυαλγία κτλ.).

Ο βελονισμός προκαλεί την μεταβολή στις τιμές των ενδογενών οποιειδών ουσιών, οι οποίες παράγονται κυρίως στην υποθαλαμική χώρα με την πιο σημαντική την ενδορφίνη-Β.

Η ενδορφίνη-Β δημιουργεί κατάσταση ευεξίας ηρεμίας και χαλάρωσης στον ασθενή και έχει ισχυρή αναλγητική δράση, ικανή να αντικαταστήσει τα αναλγητικά, μυοχαλαρωτικά και ηρεμιστικά φάρμακα. 

Έτσι ο βελονισμός βρίσκει εφαρμογή στην ημικρανία, νευροφυτικές διαταραχές, αϋπνία, σπαστική κολίτιδα, γαστρίτιδα, θεραπεία αποτοξίνωσης από βλαπτικές ουσίες (κάπνισμα, αλκοολισμός, βουλιμία, παχυσαρκία) κτλ.

Η υπεροχή του βελονισμού απέναντι στις θεραπευτικές αγωγές ,που χρησιμοποιεί η κλασική ιατρική,  συνιστάται στο ότι ενεργοποιεί τους εσωτερικούς μηχανισμούς άμυνας του οργανισμού, χωρίς καμία παρενέργεια και κινδύνους. 

Η μέθοδος του βελονισμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε πιο εξειδικευμένες περιπτώσεις. 

Ο ιατρός περνώντας ένα πλήρες ιστορικό και μελετώντας τον εργαστηριακό έλεγχο, είναι σε θέση να αποφασίσει την επιλογή των σημείων βελονισμού που θα χρησιμοποιήσει, τον αριθμό συνεδριάσεων, και την διάρκεια θεραπείας.  

 

 
Για ιατρικό ραντεβού η δωρεάν προσωπική σας ενημέρωση, απευθύνεσθε στην ιατρό, εργάσιμες ημέρες και ώρες.